• Imatrikulácia prváčikov

          • Pondelok - 29. november 2022, bol pre deti z našej školy slávnostným dňom, ktorý už netrpezlivo očakávali a usilovne sa naň pripravovali.

            Nastal čas IMATRIKULÁCIE prvákov. Prváci s radosťou očakávali príchod hostí a  pána riaditeľa Mgr. Petra Samuela Tótha PhD., aby mu v krátkosti predviedli čo všetko sa už naučili a zložili slávnostný PRVÁCKY SĽUB.

            Kým boli prváci pasovaní do cechu žiakov, museli splniť úlohy. Zarecitovať básničky, prečítať text, či popasovať sa s číslami. 

            Po tom ako boli pasovaní, si deti spolu zatancovali a pochutnali si na rôznych dobrotách. 

            Veríme, že takéto akcie prispejú k upevneniu triednych kolektívov a budú mať peknú spomienku na celý život. Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole a pani učiteľkám, pánom učiteľom a pani vychovávateľkám veľa krásnych chvíľ so svojimi žiakmi.

          • Spomíname na karneval

          • Dňa 26.10. 2022 sa na našej škole konala prvá väčšia akcia – Karneval. Za pomoci pani vychovávateliek deti dostali prekvapenie vo forme „živých“ zvieratiek, ktoré prišli deti zabaviť a spolu si s nimi zatancovať. Zvieratká boli mierumilovné a deti si ich veľmi obľúbili. Z karnevalu vznikla detská diskotéka, kde deti tancovali so zvieratkami v maximálnom nasadení.

          • OZNÁMENIE O RIADITEĽSKOM VOĽNE

          • Milí rodičia,

            od 11.10.2022 prebiehajú prípravné práce a opravuje a vyrovnáva sa povrch betónových komunikácií Na Pántoch. Vo štvrtok 20.10. a piatok 21.10.2022 bude úplná uzávera komunikácií od odbočky z hlavnej cesty Na Pántoch (pri zastávke 65-ky) až po dvere školy a všetky prístupové komunikácie aj parkoviská budú asfaltovať. Ku škole bude možný len peší obmedzený prístup po chodníku a trávnatých plochách. Riaditeľka SOŠ HSaO už udelila na 20.10. a 21.10.2022 riaditeľské voľno a teda nebude v prevádzke ani školská kuchyňa a jedáleň. Za základe uvedených okolností ani my ako škola nebudeme vedieť zabezpečiť stravovanie detí a taktiež bezproblémový prístup ku škole a aj jej bezproblémovú prevádzku.

            Preto v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka udeľujem riaditeľské voľno dňa 20.10. a 21.10.2022 (štvrtok a piatok) žiakom Základnej školy Na Pántoch 9 z prevádzkových dôvodov.

            Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 24.10.2022. Dňa 20.10. a 21.10.2022 nebude v prevádzke školská jedáleň a žiaci budú odhlásení z obeda. V čase riaditeľského voľna nebude v prevádzke ani Školský klub detí. Za pochopenie vopred ďakujem.

            Dúfam a teším sa, že od pondelka 24.10.2022 by sme mali ku škole vedieť prichádzať po kvalitnejšej ceste.

            S pozdravom

            Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD.

            riaditeľ školy

          • Voľby do Rady školy

          • VOĽBY ZÁSTUPCOV RODIČOV DO RADY ŠKOLY


            Vážení rodičia,

            vznikom novej základnej školy je potrebné zvoliť aj zástupcov rodičov ako posledných štyroch chýbajúcich členov do Rady školy. Rada školy je poradným tímom pre školu, vyjadruje sa k rôznym dokumentom a zámerom školy, taktiež volí riaditeľa školy a preto by som vás chcel poprosiť o čo najväčšiu účasť vo voľbách. Rada školy pozostáva zo 4 zástupcov delegovaných zriaďovateľom, 3 volených zamestnancov školy a 4 volených zástupcov spomedzi rodičov.


            Týmto oznamujem konanie volieb zástupcov rodičov do Rady školy Základnej školy Na Pántoch 9, 831 06 Bratislava. Voľba zástupcov rodičov prebehne

            utorok 18.10.2022 v čase od 15:00 do 17:30 hodiny.


            Za každého žiaka školy hlasuje iba jeden zákonný zástupca (rodič). Návrhy kandidátov sme od vás dostali na spoločnom stretnutí s vedením školy 13.9.2022 a na triednych schôdzach rodičov jednotlivých tried (aktuálne je to 9 kandidátov). Ak máte ešte návrh na kandidáta, je možné podať ho elektronicky prostredníctvom Edupage riaditeľovi školy alebo mailovou korešpodenciou na adresu zsnapantoch@raca.sk alebo osobne v kancelárii školy v termíne do 13.10.2022 do 17:00 hodiny.

            Finálny zoznam kandidátov a zloženie volebnej komisie, ktorá bude dohliadať na priebeh volieb, bude zverejnený najneskôr piatok 14.10.2022. O účasť vo volebnej komisii možno požiadať takisto prostredníctvom Edupage riaditeľovi školy, mailovou korešpodenciou na adresu zsnapantoch@raca.sk alebo osobne v kancelárii školy v termíne do 13.10.2022 do 17:00 hodiny.

            Vopred ďakujem a tešíme sa na vašu účasť.

            Volebny_poriadok_pre_volby_do_Rady_skoly_.pdf

                                                                                                                      Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD.

                                                                                                                                       riaditeľ ZŠ

          • Riaditeľské voľno v piatok 16.09.2022

          • Oznámenie o riaditeľskom voľne

             

            Riaditeľ Základnej školy, Na Pántoch 9, Bratislava, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka udeľuje

             

            riaditeľské voľno dňa  16.9.2022  (piatok)

            žiakom Základnej školy Na Pántoch 9  z organizačných dôvodov.

             

            Vo vyučovaní sa bude pokračovať v pondelok 19.9.2022.  Dňa 16.9.2022 budú všetci žiaci odhlásení z obeda.

            V čase riaditeľského voľna nebude v prevádzke ani Školský klub detí (ŠKD).

             

             

             

            Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD.

                                                                                                                                                    riaditeľ školy

          • Informácie k začiatku školského roka 2022/2023

            • Žiaci majú slávnostné otvorenie školského roka dňa 05.09.2022 o 08:15 hod. na ploche pred vstupom do budovy školy
            • OBED žiaci v prvý deň (05.09.2022) nemajú.
            • Stravovanie žiakov začína 06.09.2022. Rodičia majú možnosť prihlásiť svoje dieťa na stravovanie v zariadení školského stravovania (prihlášku si stiahnite TU alebo na stránke školy).
            • Školský klub detí (ŠKD) začne svoju činnosť v utorok 06.09.2022. Rodičia majú možnosť prihlásiť svoje dieťa do ŠKD (prihlášku si stiahnite TU alebo na stránke školy).

             

            Predpokladaný časový harmonogram prvákov a ich rodičov

            08:00 – 8:15 rozdelenie do tried

            08:15 – slávnostné otvorenie školského roka

            08:45 – 10:00 hod. = deti  zoznámenie sa s pánom/pani učiteľom/učiteľkou a pani vychovávateľkou, úvodné                                                   aktivity detí v triedach

            08:45 – 10:00 hod. = rodičia  krátke predstavenie školy a organizácie  práce v škole rodičom prvákov,                                                                  organizácia ŠKD, informácie o stravovaní a prvé informácie o krúžkoch

             

            Od triedneho učiteľa/ky a vychovávateľky dostane rodič:

            • informácie o stravovaní v ŠJ a prihlášku do ŠJ (nájdete TU a aj na stránke školy);
            • dotazník - súhlas na spracovanie osobných údajov (GDPR);
            • čestné vyhlásenie a prihlášku do ŠKD (nájdete TU a aj na stránke školy);
            • informácie k pomôckam (nájdete aj na stránke školy v sekcii NOVINKY - Pomôcky pre žiakov 1. ročníka)

             

            Všetky vyplnené tlačivá prinesie žiak na druhý deň do školy

             a odovzdá triednemu učiteľovi/učiteľke!!!

             

            Ako postupovať v prvý deň

            • Prísť do vonkajších priestorov školy (plocha pred vstupom do budovy školy) v čase medzi 7:45 – 8:00
            • Po príchode si  nájsť svoje dieťa v zozname prváckych tried u triednych učiteľov
            • Pán/pani učiteľ/ka prevezme od zákonného zástupcu dieťa a vyhlásenie o bezpríznakovosti                                                                                                  Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf
            • Prosíme o trpezlivosť a dodržiavanie všetkých bezpečnostných a hygienických pravidiel.
            • Vzhľadom ku kapacitným možnostiam a epidemiologickej situácii do budovy školy bude umožnený vstup iba jednému zákonnému zástupcovi.

             

          • Prevádzka a vnútorný režim školy od 5.9.2022 a podmienky vstupu

          • V súlade s odporúčaniami v materiáli Zelená otvoreným školám v školskom roku  2022/2023, ktorý vydalo MŠVVaŠ dňa 16.8.2022 a súhlasom zriaďovateľa  vydáva riaditeľ školy Podmienky a vnútorný režim školy, podmienky vstupu do priestorov školy a podmienky  na zabezpečenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov a zamestnancov školy od 5.9.2022.

             

            Forma vyučovania

            Prezenčná podľa aktuálneho rozvrhu, ktorý je od 6.9.2022.

             

            Nástup do školy

            5.9.2022, 8:00 hod.

             

            Podmienka nástupu žiaka do školy

            Zákonný zástupca žiaka odovzdá Písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezpríznakovosti dieťaťa pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov) – zákonný zástupca žiaka podáva cez aplikáciu Edupage.

             

            Zabezpečenie bezpečného pobytu žiakov v školskom prostredí

             

            Domáce samotestovanie - dobrovoľné

            Samotestovanie je dobrovoľné, výsledok nie je potrebné hlásiť. Iba v  prípade pozitívneho výsledku – žiak zostáva doma, zákonný zástupca pozitívny výsledok bezodkladne oznámi triednemu učiteľovi.

             

            Izolácia

            Do domácej izolácie ide iba žiak s pozitívnym výsledkom testu (Ag samotestu, príp. PCR testu). Po zistení pozitivity zákonný zástupca žiaka kontaktuje ošetrujúceho lekára (pediatra).

            Žiak je doma v izolácii podľa pokynov lekára. Po skončení izolácie  musí mať tento žiak 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Zvyšok triedy pokračuje vo vyučovacom procese.

             

            Vstup do budovy školy

            Vstup do budov školy je povolený iba žiakom a zamestnancom školy.

            Žiaci vchádzajú do budovy školy počas fungovania rannej ŠKD  6:30 do 7:30 a ostatní  v čase od 7:40 do 7:55 vchodom pre základnú školu.

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

             

            Organizácia vyučovania

            V týždni od 6.9.2022 do 9.9.2022 sa žiaci učia od 8:00 do 11:45 hodiny, sú prevažne so svojím triednym učiteľom.

             

            Od pondelka 12.9.2022 prebieha vyučovanie podľa nového časového harmonogramu – rozvrhu hodín.

             

            Školský klub detí (ŠKD)

            ŠKD začína prevádzku  od 6:30 hod. ŠKD končí prevádzku o 17:30 hodine.

            V čase od 13:30 do 15:00 nie je možné vyzdvihnúť dieťa z ŠKD, nakoľko deti majú organizované aktivity a nie sú vždy v budove školy.

            Zákonný zástupca je povinný rešpektovať čas otvorenia a zatvorenia školy a prispôsobiť tak príchod a odchod dieťaťa v danom čase. Dieťa zákonný zástupca vyberá cez hlavný vchod prostredníctvom systému Bellhop (priložením príslušného čipu na zariadenie pri hlavnom vchode).

             

            Záujmová činnosť

            Krúžková činnosť sa realizuje od 1. októbra v popoludňajších hodinách po 13:30 hod. podľa záujmu žiakov (vzdelávacie poukazy).

             

            Prekrytie horných dýchacích ciest

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

             

            Ospravedlnenie žiaka z dochádzania do školy

            Zákonný zástupca svojim rozhodnutím môže ospravedlniť žiaka na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe nasledujúcich dní musí ihneď po návrate do školy  predložiť „potvrdenie o chorobe“ od detského lekára, v opačnom prípade bude dochádzka neospravedlnená.

             

            Povinnosť zákonného zástupcu

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa dieťaťa a riaditeľku školy prostredníctvom e-mailu.

            Rešpektuje, že nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy.

            Berie na vedomie, že ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti (v izolačke) a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

            Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky školy zahrnuté v tomto dokumente.

             

            Vstup do priestorov školy

            Vstup do školy pre rodičov a v nej nezamestnané osoby je povolený len na základe dohody s riaditeľom školy.

             

            V prípade nových usmernení a pokynov v súvislosti so epidemiologickou situáciou COVID-19 budú tieto usmernia upravované.

             

             

            Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD., riaditeľ

          • Oznámenie č. 01/2022 o výške príspevku zákonného zástupcu žiaka na čiastočnú úhradu nákladov na činnosť v školskom klube detí (ŠKD)

          • V zmysle VZN Mestskej časti Bratislava-Rača č.5/2021 z 28.9.2021, o určení výšky príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach sú od 1.1.2022 stanovené poplatky nasledovne:

            1. Výška príspevku v školskom klube detí pri základnej škole - príspevok pre jedno nezaopatrené dieťa vo výške 29,- € / mesiac (čl. 3 bod 1 nariadenia). Za tretie dieťa a každé ďalšie dieťa, ktoré navštevuje materskú alebo základnú školu v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Rača, zákonný zástupca mesačný príspevok neuhrádza. Do tohto počtu sa nezapočítava dieťa plniace povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole, za ktoré sa príspevok neuhrádza.

            2. Príspevok sa uhrádza najneskôr do 25. dňa v príslušnom kalendárnom mesiaci, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu dochádzky dieťaťa do školského klubu detí. V prvom mesiaci dochádzky do školského klubu detí sa príspevok uhrádza do 10. dňa príslušného mesiaca.

            3. Mestská časť ako zriaďovateľ školského klubu detí rozhodne o znížení alebo odpustení príspevku podľa odseku 1 tohto ustanovenia v prípade uvedenom v osobitnom predpise.

            4. Príspevok za školský klub detí sa za obdobie, kedy školský klub nie je prevádzkovaný z dôvodu mimoriadnej situácie uhrádza vo výške 0 Eur.

             

            Príspevok za pobyt žiaka v ŠKD uhrádza zákonný zástupca prevodným príkazom na príjmový účet školy.

            Číslo príjmového účtu vo VÚB: 4601731851

            Kód banky: 0200

            IBAN: SK48 0200 0000 0046 0173 1851

            Variabilný symbol: 09501

            Konštantný symbol: 0308

            Poznámka/doplňujúce údaje: priezvisko žiaka/trieda

             

            Termíny platby :

            - platba sa uhrádza najneskôr do 10. dňa príslušného mesiaca,

            - je možné uhradiť platbu naraz (4 mesiace - september – december 2022) a potom až v novom roku v januári (6 mesiacov - január – jún 2023) - platbu ku koncu kalendárneho roka je potrebné realizovať najneskôr k 15.12. - kvôli bankovým prevodom a dodržaniu rozpočtových pravidiel.

            Výška príspevkov je platná až do ďalšej zmeny alebo doplnku VZN Mestskej časti Bratislava - Rača.

             

            V Bratislave, 30.8.2022                                                           Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD., riaditeľ

          • 05.09.2022 - prvé informácie k nástupu do školy

          • Pondelok 05.09.2022 - prvé spoločné rodičovské združenie (prosíme o účasť jedného zákonného zástupcu, ktorý bude sprevádzať dieťa v prvý školský deň) s témami:

            • informácie o stravovaní v školskej jedálni a o školskom klube detí (poplatky, časovanie, atď.)
            • informácie o pripravovaných krúžkoch v školskom roku 2022/2023
            • preberanie samotestov na testovanie Covid (dobrovoľné testovanie)

            Presný harmonogram prvého školského dňa (05.09.2022) ešte budeme postupne zverejňovať na webovom sídle školy (www.zsnapantoch.edupage.org) a mailovou komunikáciou.

             

            Tešíme sa na Vás 5. septembra.

          • Dotácia na stravu

          • Nárok na dotáciu na stravu pre deti základnej školy  od 1. júla 2022: 

             

            • deti navštevujúce základnú školu do 15 rokov, pokiaľ si rodič na dieťa neuplatnil v zmysle zákona o dani z príjmov nárok na daňový bonus, 

            • deti navštevujúce základnú školu od 15 rokov, napríklad z dôvodu opakovania ročníka či odkladu povinnej školskej dochádzky, 

            • deti v hmotnej núdzi alebo v životnom minime, ktoré žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima. ​​​​​​​

            V prípade, ak rodičia detí vo veku do 15 rokov majú nárok na uplatnenie si daňového bonusu v sume 70 eur za mesiac, tento bonus je pre nich výhodnejší ako dotácia na stravu. Ak by sa totiž dieťa zúčastnilo vyučovacieho procesu 20 dní v mesiaci, dotácia na stravu by bola vo výške 26 eur mesačne. Zároveň súbežné poberanie daňového bonusu vo výške 70 eur mesačne a poberanie dotácie na stravu nie je možné. 

            Nárok na poskytnutie dotácie na stravu preukazuje rodič dieťaťa vo veku do 15 rokov Čestným vyhlásením o neuplatní si daňového bonusu (viď príloha v slovenskom aj ukrajinskom jazyku). 

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu rovnako upozorňujeme, že ak by si zákonný zástupca dieťaťa vo veku do 15 rokov v čase poskytovania dotácie na stravu uplatnil aj daňový bonus vo výške 70 eur, je povinný o tejto skutočnosti bezodkladne informovať riaditeľa alebo zriaďovateľa školy. Pokiaľ bude dieťaťu poskytovaná dotácia na stravu neoprávnene, zákonný zástupca je povinný vrátiť všetky poskytnuté finančné prostriedky na dieťa. 

            Žiadame rodičov detí, ktoré si budú od 1.9.2022 uplatňovať dotáciu na stravu, aby najneskôr 3.8.2022 doručili na: zsnapantoch@raca.sk potvrdenia, ktoré sú nevyhnutné k poskytovaniu dotácie. 

            Čestné vyhlásenie SK

            Čestné vyhlásenie UA/SK

            Formulár na posúdenie príjmu SK

            Formulár na posúdenie príjmu UA/SK

             

          • Zápis do 1. ročníka

          • Zápis detí do 1. ročníka ZŠ sa uskutoční za účasti zákonných zástupcov a detí a v zmysle VZN č.5/2022 MČ Bratislava-Rača o mieste a čase zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ.

            Termín a čas  zápisu :

            piatok   29. apríla 2022        od 15,00 hod.  do  18,00 hod.

            sobota  30. apríla 2022        od   9,00 hod.  do  12,00 hod.

             

            Miesto zápisu:   

            pre ZŠ Na Pántoch 9, Bratislava sa zápis uskutoční v priestoroch ZŠ Tbiliská 4

             Pri zápise zákonní zástupcovia dieťaťa povinne predložia:

            • rodný list dieťaťa,
            • platný občiansky preukaz oboch zákonných zástupcov,
            • v prípade zdravotne znevýhodneného dieťaťa doklad o jeho zdravotnom znevýhodnení
            • v prípade neúplnej rodiny rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do výchovy a súhlas druhého zákonného zástupcu (čestné prehlásenie) s prihlásením do našej školy.

            Základná škola pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky vyžaduje osobné údaje:

            a) meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátna príslušnosť, adresa trvalého pobytu alebo adresa miesta, kde sa dieťa obvykle zdržiava, ak sa nezdržiava na adrese trvalého pobytu,

            b) meno a priezvisko, adresa zamestnávateľa, trvalé bydlisko a kontakty zákonných zástupcov.

             

            Link na elektronickú prihlášku ZŠ Na Pántoch 9, Bratislava: 

             https://zsnapantoch.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3Jt