• Akčný týždeň pre žiakov v duchu Na Pántoch sme všetci kamaráti…

          • Ešte len nedávno stáli deti s trochu vystrašenými očami a plné očakávania, čo asi v tej škole bude. No, ani sme sa nenazdali, ubehlo päť mesiacov učenia, aj hier s kamarátmi a je tu prvé vysvedčenie. Opäť stáli plní očakávania, ale už teraz veľkí prváci a zvedavo čakali, aké známky dostanú za svoju usilovnú prácu. Nie je nič krajšie, ako vidieť žiarivé oči prvákov pri preberaní vysvedčenia. Za svojou snahu a dosiahnuté výsledky, dostali prváci ZŠ Na Pántoch zaslúženú odmenu.

            V deň odovzdávania vysvedčení 31. januára, sa žiaci zúčastnili zaujímavého projektového vyučovania pomocou sférického kina na témy Polárna noc a Tajomstvo stromov. Toto premietanie okrem príjemného zážitku dalo žiakom aj veľa poznania o našom prekrásnom vesmíre a živote stromov.

            O deň neskôr 1. februára vo večerných hodinách začala deťmi dlho očakávaná akcia Noc v škole alebo takzvaná PRESPÁVAČKA ! Deti sa na ňu doma pripravovali a prespávali na svojich karimatkách a vo svojich spacákoch. Na začiatku akcie boli žiaci oboznámení s bezpečnostnými pravidlami a plánom akcie. Celá akcia sa niesla v duchu hesla : „ Na Pántoch sme všetci kamaráti... „

            Pre deti boli pripravené super aktivity, v ktorých sa veselo rozcvičili. Potom nasledovala veselá diskotéka plná tanca, spevu, potleskov a poskokov a hlavne detského smiechu ! Po dobrej zábave, doviezli dlho očakávanú večeru - pizzu. Míňala sa tak rýchlo, že učitelia ju nestíhali rozdávať. Po umytí zúbkov nasledovala rozprávka pred spaním a spánok so svojimi plyšákmi, ale hlavne so svojimi kamarátmi. Ráno deti vyskakovali zo spacákov ľahšie ako doma z postieľok, lebo ich čakali spoločné raňajky. Nebolo žiaka, ktorý by nemal čokoládu na nose z chutného nutelového toastu.

            Vo štvrtok 2. februára síce nasledovalo vyučovanie, ale deti ešte čakalo jedno prekvapenie. Bolo to Stražanovo bábkové divadlo. Prváčikov zaujal vtipný Gašparko, udatný princ a strašidelný drak. Svoju spokojnosť vyjadrovali veľkým potleskom. Po skončení príbehu im ešte niektoré zvieratká zahrali na hudobných nástrojoch, a tak si deti mohli znova zatancovať.

            Všetci učitelia videli na deťoch spokojnosť a veria, že svojimi nápadmi a prácou potešili deti, ktoré budú mať príjemné zážitky na prvú polovicu prvého ročníka a dúfajú, že podobné akcie sa na škole stanú tradíciami, aj keď škola v budúcom školskom roku zmení adresu a presťahuje sa do vynovených priestorov na Plickovej.

            kolektív ZŠ Na Pántoch