• Fašiangy, Turíce ...

          • K Fašiangom patria sprievody, šišky a masky. Fašiangy sa považujú za obdobie hudby, tanca, zábavy a jedla.

            Začínajú sa hneď po skončení Vianoc po Troch kráľoch, trvajú až do Popolcovej stredy. Popolcovou stredou sa začína 40-dňový pôst pred Veľkou nocou. Aj my na škole sme ich oslávili, zatancovali sme si, zabavili sa a obliekli sme si masky... 

          • Školské maratónske hry

          • V rámci ČSOB maratónu, ktorý sa už niekoľko rokov organizuje v Bratislave, sa paralelne konajú aj Školské maratónske hry pre žiakov 1. - 4. ročníka základných škôl.V utorok, 6. februára, sme sa zúčastnili výberového kola v rámci mestských častí Bratislava-Rača a Bratislava-Nové Mesto. Zmerali sme si sily s ďalšími 16 družstvami. Zostavili sme dve družstvá, družstvo A. v zložení: Matúš (3.A), Matyas (2.A), Šimon (2.A), Lukéria (2.A), Minh Vy (2.A), družstvo B. v zložení: Maximilán (1.D), Ondrej (2.A), Marcus (2.A), Sofia (3.A), Anastasiia (2.B), Tomáš (1.B), Natália (1.B). I keď sme sa na prvých troch miestach neumiestnili, deň sme si užili a super sme si zašportovali.

            Peter Vavák

          • Prváci v kine

          • Ako to bolo s kinom...

            V pondelok, 29. januára sme sa všetci prváci našej školy vybrali po vyučovaní s našimi vychovávateľmi do kina v OC Vivo!

            Čakali nás hrdinovia z Labkovej patroly, ktorí si zahrali vo filme. 

            Presunuli sme pekne električkami, zvládli sme cestu, pohodlne sme sa usadili, chrúmali sme popcorn a popíjali džús. Bol to skvelý zážitok, ísť s kamošmi do kina. Tento zážitok nás nič nestál. Vlastne... 

            Peter Vavák

          • Spomíname na Vianočné trhy a dielničky

          • Pred Vianocami, vo štvrtok 21. decembra 2023, sa škola na Plickovej naplnila vianočnou atmosférou. Rozvoniaval punč, hrali koledy, v tvorivých dielničkách si deti s rodičmi mohli vytvoriť s pomocou pani učiteliek vianočné dekorácie pre radosť. Kto mal chuť, mohol si zadovážiť niečo z našich prác a vianočných výrobkov, ktoré sme vyrobili v školskom klube. Po chodbách sa prechádzali rodičia s deťmi, niektorí si prišli niečo vyrobiť, pozrieť sa na sprievodný program,  podporiť deti kúpou výrobkov, alebo si len posedieť pri punči s inými rodičmi. Veľa rodičov sa zapojilo do prípravy, tak sme mali možnosť počúvať živú hudbu, ochutnať čokoládu z pravej čokoládovej fontány alebo vidieť na vlastné oči tancujúceho ľadového medveďa. Naše výrobky mali veľký úspech a zarobili sme si na kino. 

            Šepká sa, že vznikla tradícia. 

            Skvelí rodičia s ochotnými učiteľmi nám i deťom pripravili ten najkrajší darček. 

            Zážitok, na ktorý budeme so sladkým úsmevom spomínať ešte dlho.

            Peter Vavák